PFS linkit filosofian, tieteen ja kulttuurin maailmaan

1) Linkkejä filosofiaan suomeksi

2) Filosofisia suuntauksia, historiaa (yms) Wikipedia

3) Luentoja filosofiasta suomen kielellä

4) Linkkejä filosofiaan englanniksi

5) Tiedettä suomeksi

6) Tiedettä englanniksi

7) Journalismia, kulttuuria jne.

Laitamme lisää linkkeja jatkossa. Ilmoitathan meille, jos linkki ei toimi. Voit myös suositella tietyn linkin lisäämistä.

1) LINKKEJÄ FILOSOFIAAN SUOMEKSI

Filosofia.fi

Filosofia.fi on suomalainen filosofinen internet-portaali. Se toimii ajankohtaisen tiedon välittäjänä, yhteydenpitokanavana, tienä verkkofilosofiaan, johdatuksena suomalaisen filosofian historiaan sekä digitaalisena arkistona. Portaali palvelee sekä tutkijoita että filosofiasta kiinnostunutta laajaa yleisöä. Sivuilla on myös mm. Logos -ensyklopedia, josta voi lukea suomalaisten filosofien artikkeleita eri aiheista.

niin & näin on kaunis ja keskusteleva aikakauslehti neljästi vuodessa. niin & näin -kirjat on Suomen filosofisin kirjakustantamo. niin & näin on kattava Filosofia.fi-portaali. niin & näin on siellä, missä sirkushuveja. niin & näin julkaisee filosofisia kirjoja suomeksi, mutta on myös filosofis-kulttuurinen aikakauslehti.

Niin et näin logo

Suomen Filosofinen Yhdistys on perustettu vuonna 1873 ja sen tarkoituksena on "herättää ja ylläpitää harrastusta filosofiseen ajatteluun sekä edistää filosofian ja sen lähimpien sukulaisalojen tieteellistä tutkimusta Suomessa". Suomen Filosofinen Yhdistys julkaisee ns. yhden sanan kollokvioita kerran vuodessa. Kyseessä on jokin sana, kuten totuus, yhteiskunta, tieto jne, jonka puitteissa filosofit kokoontuvat keskustelemaan aiheesta. Kollokvion esitelmät (osa) julkaistaan kirjana. Lisäksi SFY julkaisee filosofista aikakauskirjaa AJATUS.

Wikipedia. Lyhyt katsaus siihen, mitä filosofia on ja mitä se pitää sisällään.

2) FILOSOFISIA SUUNTAUKSIA, HISTORIAA (YMS) WIKIPEDIASSA

Analyyttinen filosofia Analyyttinen ja mannermainen filosofia

Mannermainen filosofia http://fi.wikipedia.org/wiki/Mannermainen_filosofia

Hermeneutiikka Länsimaisen filosofian historiaa

Antiikin filosofiaa http://fi.wikipedia.org/wiki/Antiikin_filosofia

1800 – luvun filosofiaa

1900 – luvun filosofiaa

Etiikka

Ontologia

Tietoteoria

Tieteenfilosofia

3) LUENTOJA FILOSOFIASTA

Ei toistaiseksi luentomateriaalia

4) ENGLANNIKSI

Stanford Encyclopedia of Philosophy: Suuri kokoelma asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita hakusanoilla. Yksi kattavimpia ja parhaita.

Internet Encyclopedia of Philosophy: Asiantuntijoiden artikkeleita hakusanoilla.

5) TIEDETTÄ SUOMEKSI

TIEDE-lehden kotisivut:

Kaikkien alojen tiedeuutisia laidasta laitaan. Uutiset, keskustelut, blogit.

TÄHDET JA AVARUUS-lehden kotisivut:

Uutisia tähtitieteestä, kosmologiasta ja fysiikasta (mm.). Uutiset, keskustelu, ja paljon muuta.

GEO-lehti

Ihmiset, yhteiskunta, ilmiöt, luonto, tiede. Mielenkiintoisia artikkeleita mainituista aiheista.

HISTORIA-lehti

Suomalaisten historian ammattilaisten, tutkijoiden ja toimittajien kokoama lehti on räätälöity suomalaiselle lukijalle, sinulle. Mielenkiintoiset ja monipuoliset artikkelit omasta historiastamme, sekä parhaat palat maailmanhistoriasta takaavat lukunautinnon jokaiselle. 12 kertaa vuodessa ilmestyvä Historia-lehti sisältää huikean määrän historiallista yleistietoa. Tiukan asiantuntevasti kirjoitettu sisältö on tehty mukavan kevyeksi lukea. Artikkelien runsas kuvitus avaa tapahtumat silmiesi eteen. Historia-lehti sopii jokaiselle yleissivistystä janoavalle!

6) TIEDETTÄ ENGLANNIKSI

Populaarit:

Scientific American

New Scientist

Tiede uutiset, artikkelit, blogit ja paljon muuta.

Huippu julkaisut, Nature & Science:

NATURE

SCIENCE

7) JOURNALISMIA JA KULTTUURIA

Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. Juttumme ovat pitempiä kuin lehtiartikkelit, mutta lyhyempiä kuin kirjat. Uskomme, että suomalaisia kiinnostaa lukea perusteellista, hyvin kirjoitettua ja kriittistä journalismia digitaalisessa muodossa.

LIITY JÄSENEKSI

Kiinnostaako Porin Filosofinen Seura ja sen toiminta?

Taidemuseon logo

Porin taidemuseo.fi